сряда, 24 юни 2009 г.

Френска прическа


Тази френска прическа е светска и секси. Тя се носи често от млади жени по време на срещи както и от булки на техните сватби. Това е така защото с нея се чуствате секси и неустоима.
Жените обичат да се чустват женствени и френските прически от този тип ви карат да се чуствате желана и привлекателна.
Този стил също така изглежда добре с множество аксесоари за коса. Може да забодете в косата си някои цветя или декоративни гребени които от своя страна ще Ви послужат да изглеждате елегантно. С този френски стил на прическата ще бъдете зашеметяващи до края на вечерта както и в самото му начало.

Разгледайте подробно стъпка по стъпка за да създадете стайлинг като на Одри Хепбърн.

1. За да започнете да правите тази френска прическа, трябва косата Ви да бъде напълно суха. Ако косата е мокра няма да може да се постигнете желания резултат. В допълнение на това тя може да стане плоска когато самата коса изсъхне.

2. Вземете гребен и внимателно срешете косата назад като оголите самото чело.
3. Сега сте готови да съберете косата си на опашка. Обхващате по голяма част от косата си и я повдигате леко нагоре и на ляво но не много. Това действие трябва да е едва доловимо.

4. В посока на часовниковата стрелка започвате усукване на косата.

5. Сега е момента да действате стратегически. За да завършите следващата стъпка трябва да подвиете така усуканата опашка около самата нея. След като постигнете този момент е хубаво да вземете някоя фиба или шнола и да ги прикрепите за да не се развали досега постигнатото. Важното е да се закрепи хубаво основата на опашката и малко по надолу от неиния връх. Ако закрепите само върха постигнатото до тук ще се развали и ще трябва да започнете на ново.

6. След като закрепите добре опашката, взимате върха на косата и го увивате към основата й, и го закрепвате с това което използвахте за закрепване на основата на самата опашка.

7. Ако имате свободно падаща коса отстрани може леко да я подвиете зад ушите. Това малко отклонение дава стил във тази френска прическа.

След всички тези действия сте готови да творите, като използвате набор от украшения за коса. Може дори да решите да добавите някои уникални елементи като например наниз от мидени черупки.

9. Сега когато сте изградили вашия френски стил може да добавите малко лак за коса за блясък и свежест.

10. Така Вие приключвате с вашия френски стил и сте готови да се впуснете в приключението на деня.

Източник: inmoderno.com

0 коментара:

Публикуване на коментар