сряда, 24 юни 2009 г.

Красиви букли


Ако имате дълга коса можете да експериментирате със всякакви прически.Използвайте тази ваша привилегия и си направете супер букли в домашни условия.

Ето и няколко идейки как да постигнете това.

Това можете да постигнете с помощта на една или две опаковки т.нар. "кабелни" ролки, които се сгъват в каквато форма си поискате. Те са с различна дебелина,може би най-удачния избор са тези със средни размери.


Етап първи: Измийте и изсушете косата с обем в корените, а по дължината нека да е права.

Етап втори: Вържете си опашка високо на темето т.нар. "кукуригу".

Етап трети: Вземете ролките и започнете кичур по кичур с дебелина около сантиметър навийте ролката като започнете от краищата към основата и внимавате да не пречупите края.

Етап четири: Така навитата опашка остава да престоите с ролките около два часа, за по-дълготраен ефект можете да нанесете пяна за коса на всеки кичур преди да го навиете.

Етап пет: Махнете ролките, развържете косата и само с помощта на пръстите разрешете косата по цялата дължина. Напръскайте с лак постигнатата прическа и излезте да я разходите навън.

Този метод е красив и щадящ дългата коса, защото както знаете ролките са най-безвредния метод за красота.

Ако отидете на фризьор и поискате такава прическа, той ще използва маша за постигането на тези букли, която малко или много гори и изтощава косъма, един път сешоара го прави, после и машата. Ето защо е по-добре да си спестите всичко това и, когато разполагате с малко повече време да си направите прическа с ролки, която ви спестява и средства.

Източник: pri4eski.net

0 коментара:

Публикуване на коментар