сряда, 24 юни 2009 г.

Грим и стил


Сега спокойно можете да избегнете неприятната комбинация от цветове и да впечатлите всички с адекватност и изключително присъствие.

Стъпка 1:
За да определите нивото на контрастност, подберете подходящи тонове грим, като съпоставите цвета на вашата кожа с интензивността и оттенъка на косата ви.

Това съотношение се нарича ниво на контрастност. Това ниво определя палитрата, интензивността на грима и ефекта, към който се стремите - дали той ще бъде естествен, делови, екстравагантен или друг по ваш избор.
Пример: Жена със леко тъмна кожа и тъмни коси (средно-високо ниво на контрастност) - при него червеният цвят на червилото ще стои леко приглушено, естествено. На жена пак с леко тъмно лице, но светли коси - червеното червило ще стой по-ефектно. При жена със светла кожа и светли коси (ниско ниво на контрастност) червеното червило ще изглежда екстравагантно и е препоръчително да се използва като вечерен грим.

Стъпка 2:
Разгледайте добре своя гардероб. Цветовете на вашите дрехи могат да бъдат - топли (към жълтеникавата гама), хладни (към синьото) или неутрални. Именно това присъствие в гардероба ви определя и палитрата от гримове, които можете да подберете.
Така, например, тонът на ружа, червилото и лака за нокти трябва да съответства на дрехите, които ще носите. Ако ви е по душа да носите неутрални цветове, то можете да разчитате на всякакви тонове грим - в зависимост от вашия вкус, настроение и фантазия.
Стъпка 3: Преди всичко трябва да определите какъв ефект искате да постигнете - да поразявате с външността си или да шокирате, например. Съществуват много възможности. Ако правилно сте установили цветовата си палитра, ще ви бъде много лесно да постигнете какъвто ефект пожелаете.
Източник: grim-bg.net

0 коментара:

Публикуване на коментар