понеделник, 13 юли 2009 г.

Модни прически и подстрижки Лято/Есен 2009

Искаш промяна на външния си вид? Понякога е достатъчно да се подстрижеш или да си направиш нова прическа – модна и стилна. Вижте какво предлагат световните модни дизайнери днес и изберете някоя идея за Вас.

На снимката от моднат колекция на Burberry Prorsum.

Избрали сме Ви най-добрите снимки на прически и подстрижки от световната мода:


Женски прически

На снимката модели на Dsquared, Bottega Veneta
Къдриците – това е може би най-популярната фризура, класика в модните прически. Меките къдрици придават образ на женственост и сексапил. Обърнете внимание на горната снимка: за моден облик е достатъчно кокетлна къдрица отсрани на лицето – така лесно можете да създадете модна прическа!

За перфектен женствен облик изберете и идеалния естествен грим в нежно розово, парсова или златисти тонове.


Небрежни подстрижки и прически

На снимката модели на Chloe, Alberta Ferretti
Повечето ленивци без угризение на съвестта могат да забравят четката за коса тази година. Небрежните прически са много популярни сега.


Дълга коса

На снимката модели на Miu Miu, Zac Posen, Emilio Pucci

На снимката модел на Emilio Pucci
В момента най-популярната дълга фризура е проста: предната част на косата е сресана назад и закрипена на тила на главата. При това косата може да бъде направена пригладена или обемиста, както е показано на снимката. Обърнете внимание, че отново излиза на мода мокрият ефект на косата. Не на цялата коса, а на част от нея.


Ретро прически

На снимката модели на Yves Saint Laurent, Oscar de la Renta, Prada
Друга популярна тенденция през тази година – ретро прическите. Те ни напомнят за кинозвездите от миналите години. Спомнете си Одри Хепбърн. С такава прическа ще изглеждате благородно и женствено. Също много важно правило е да намерите такъв майстор, който да сътвори това чудо.


Коса като коса

На снимката модели на Marni, Michael Kors, Versace
Ако сте си избрали образа на лейди, то тогава нито един косъм не трябва да стърчи. За този вид прическа пътят Ви трябва да е прав, да не е зигзагообразен или косата да е сресана назад без да е разделена. Този вид фризура е противопоказана за тези, които имат кръгло лице, което предполага ярък грим с акцент на очите и устните.


Модните тенденции на Лято/Есен 2009

На снимката модели на Christian Dior, Derek Lam
Модерни са много дълъг бретон или асиметричен, както е показано на снимката.


Блестяща коса

Само здрава и добре поддържана коса ще привлече вниманието. След като си направите прическата попитайте фризьора си как да се грижите за косата си, трябва ли й масаж, какви маски са й необходими, какъв шампоан да използвате.


Съвет: Изберете си подходящ фризьор за Вашата коса, обърнете внимание на маниера му – професионалистта създава не само прическа, но и добро настроение. Ако не сте сигурни в стилиста си, започнете с консултация относно избора на фризура. В някои фризьорски салони кратките консултации са безплатни. Ако сте решили радикално да промените фризурата си, то не забравяйте да вземете със себе си няколко снимки на прически, които сте харесали, за да получите съвет коя ще е най-подходяща за Вашето лице.

0 коментара:

Публикуване на коментар