сряда, 1 юли 2009 г.

Макияж лято 2009


Ние винаги искаме да изглеждаме свежи и млади. Всичко това ни предлага модната цветова палитра на летния сезон 2009.


Кожа. Сияещата кожа със здрав, румен вид винаги привлича вниманието. Използвайте лек, почти незабелижим грим – полупрозрачен. В зависимост от кожата Ви изберете подходяща основа, която да поставите преди грима. Нанесете я под крема или я смесете в пропорция 1 към 3. Ако използвате основа със светлоотразяващи частици, това не само ще придаде на кожата здрав вид, но и ще допринесе за нейното сияние. Руминината се постига с пудра. Изберете различни нюанси на розовото за различните кожи: за тъмна кожа – коралово, за светла – лек оттенък на розово. Поставете на скулите и разнесете добре.

Очи. През този сезон са на мода различни очни линии, които не са ограничени само до черно. Те могат да бъдат сини, люлякови, сребърни и други ярки цветове.
Сенките подбирайте с лек сатенен блясък (мека гама в модните цветове – зелен, слонова кост, морски бриз, пясъчен и т.н.) или полупрозрачен с мек влажен ефект. Вие вече имате основа под грима така цвета на кожата и самия грим са устойчиви на външните влияния.
Сега поставянето на очната линия – седнете удобно и опрете колената си върху твърда повърхност. Отметнете главата така, че да можете да виждате в огледалото горният си клепач. Стремете се четката да минава много близо до корените на миглите и да рисувате успоредна линия на тях. Направете няколко щриха и след това ги свържете. Цветната очна линя може да направи сенките устойчиви като използвате влажен апликатор.

Вежди. Тази година един от главните акценти на макияжа са веждите. Модни широки, естествени вежди. Разбира се добре поддържани, без излишни косъмчета – така че не бързайте да се отървате от пинсетата. Намерете трите точки, които преминават през веждата Ви. Прикрепете молив от вътрешната страна на носа Ви застъпващ вътрешния ъгъл на окото – от тук трябва да започне веждата. След това през средата на окото – това е най-високата част на веждата. Последната е външния ъгъл – тук е края на веждата. За да изглежда добре, с поддържан вид сресвайте редовно и фиксирайте с гел.

Устни. Модерни са нюансите на сочните плодове – розово, червено, корал, червена боровинка. Но ако желаете да се съсредоточите върху устните, то грима на очите трябва да е по-лек. Яркия отенък на устните не изглежда добре, внимателно разнесете червилото от центъра към края. Използвайте за очертаване – молив за устни. Линията трябва да бъде плавна, леко заоблена.

Ръцете. Сега са на мода весели цветни нюанси на лака.

Източник: inmoderno.com

0 коментара:

Публикуване на коментар